Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer. Met Zhineng Qigong zet je het lichaam weer in beweging. Dit doe je door een simpel aan te leren oefening te doen.

Uitleg het woord Qigong:

Qi (energie):
Is vrij vertaald vitale energie. Het is de bouwsteen in alles wat leeft. En zonder Qi is er geen leven.

We nemen Qi tot ons doormiddel van voedsel en ademen. Ons lichaam transformeert dit naar lichaamsenergie. Doormiddel van Zhineng Qigong kunnen we de Qi in ons lichaam (lichaamsenergie) verbeteren en versterken doormiddel van het optimaliseren van de transformatie. Hierdoor voelen we ons gezonder waar door ook fitter en soepeler.

Gong:
Is vrij vertaald werken of discipline. Door Zhineng Qigong te beoefenen zet je het lichaam aan het werk. Als je dit elke dag een keer doet werk je aan je discipline.

Een gong staat ook voor een oefen periode.

Zhineng Qigong:
Is door dr. Prang Ming ontwikkeld. Hij is bekend met zowel de westerse als de Chinese geneeskunde maar ook met diverse Qigong vormen. Hij heeft vele jaren Diverse Qigong vormen bestudeerd en beoefend. Uit alle Qigong vormen heeft hij met de medische achtergrond het beste uit al deze vormen gehaald. En dit samen gebracht tot één serie van bewegingen.

Voor wie is deze bewegingsvorm?
Voor iedereen die zich fitter wil voelen. Die meer wil bewegen maar geen sport(school) wil doen. Dus iedereen van 8 tot ouder dan 80.

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer weten of heb je interesse in een privé of groepsles vraag het de therapeut zij kan je verder vertellen over Zhineng Qigong.

Ook op aanvraag kan zij jou en je vriendinnen/vrienden/ collega’s laten kennis maken met Zhineng Qigong. Ook daarvoor geld vraag vrijblijvend informatie aan.

Wil je weten waar – wanneer en wat het kost?

Mail of neem telefonisch contact op!