Wie ben ik en waarom
doe ik dit werk?

Mijn naam is Ingrid Nimberg. Ik ben reflexzone therapeut, tuina-masseur, Zhineng Qigong docent, meridiaan-strekking instructeur, outdoor life coach en een luisterend oor. Daarnaast ben ik ook echtgenote en moeder. In 2012 ben ik gestart met mijn praktijk voor reflexzone therapie. En in 2021 ben ik Outdoor Life Coach begonnen.

 

Hoe ben ik er bij gekomen om reflexzone therapie te gaan doen?
Door een ervaring die ik opdeed bij een massagecursus raakte ik geïnteresseerd in masseren van mensen. Deze massage heb ik regelmatig aan familieleden en vrienden mogen geven. Wat dan op viel was dat mensen zich heerlijk konden ontspannen en meer energie ervaarden.

Waarom naast Reflexologie ook andere therapie vormen en coaching?
Ik merkte dat de cliënten soms niet verder komen omdat ze veel in hun hoofd zitten en niet in hun lichaam. Door letterlijk beweging in het lichaam te brengen doormiddel van meridiaanstrekking, zhineng qigong of door al wandelend een outdoor life coach gesprek in de natuur. De cliënten voelen hun lichaam weer en kunnen daardoor meer ontspanning ervaren.

 

Ervaar de effecten

Ik vind het erg interessant dat iedere cliënt anders is. Ook al hebben ze soms dezelfde hulpvraag, dan nog krijgen ze een andere behandeling. Soms komen mensen heel gespannen bij mij binnen en na een uur therapeutische massage gaan ze weer lekker relaxt naar huis. Ik vind dit heerlijk en daar doe ik het voor.

Ik wil mensen iets laten ervaren dat ik zelf ook als prettig ervaar. Alle technieken, massages en coach gesprekken die ik bij mijn cliënten toepas heb ik tijdens de opleidingen zelf ook mogen ervaren en de effecten ervan mogen voelen.

Als ik het dan ook nog eens voor elkaar krijg dat na een paar therapeutische sessies mijn behandelingen een blijvend effect hebben, wordt het pas echt leuk. Het bevestigt elke keer weer dat lichaam en geest één zijn en elkaar beïnvloeden. Mensen kunnen uit balans zijn door gedachtes, maar ook door lichamelijke klachten. Als je lichamelijk ergens pijn hebt gaan de gedachten er in mee en andersom. Dit laatste hebben mensen vaak niet in de gaten. Bij stress spannen we vaak de spieren aan. Dit kan leiden tot pijn in bijvoorbeeld de nek en schouders.

Opleidingen
Mijn 3 jarige opleiding reflexzone therapie heb ik gevolgd bij instituut Total Health.
De 1 jarige medische basiskennis bij Sonnevelt opleidingen en herhaling 1 jarige opleiding bij Con-amore. Daarnaast heb ik nog de volgende opleidingen gevolgd:

  • Tuina masseur opleiding ook bij instituut Total Health.
  • Zhineng Qigong bij Qing Bai (Anne Hering).
  • Meridiaan-strekking bij vitaal en gezond leven.
  • Outdoor Life Coach bij Atma opleidingen.

En elk jaar doe ik nog bij en nascholingen voor mijn vakkennis reflexologie en de medische basiskennis. Dit is vereist maar ook leuk om de kennis uit te breiden of op pijl te houden.

Elke cliënt is een puzzel

Elke (nieuwe) cliënt is voor mijn een nieuwe puzzel. Ik mag de stukjes weer op hun plaats leggen, zodat de cliënt zich weer prettig voelt. Bij mij komen ze weer in balans.

In deze hectische tijden raken we snel uit balans, maar herstellen niet voldoende.
(Zie ook “stress waar komt het vandaan en wat kan je er aan doen?”)

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Mail of bel me dan! Ik maak graag kennis met je.